اگر کارگرتان آسیب ببیند، چه می‌شود؟ همه چیز درباره بیمه مسئولیت کارفرما

تصور کنید طبق روال هر روز صبحی آرام را آغاز کرده‌اید. اما به‌محض رسیدن به محل کار، نگاه‌های مضطرب کارکنان و صدای بهم‌ریخته فضا، خبر از حادثه‌ای تلخ می‌دهد. یکی از کارگران، حین انجام وظیفه، از داربست سقوط کرده و به‌شدت آسیب دیده است.

شما به‌عنوان کارفرما اولین کسی هستید که همه نگاه‌ها به سویتان برمی‌گردد.

در چنین لحظه‌ای پرسش‌هایی بی‌وقفه در ذهن‌تان نقش می‌بندد:

مسئول این حادثه کیست؟ هزینه‌های درمان بر عهده‌ی چه کسی‌ست؟ آیا این هزینه ها به عهده شماست یا بیمه تامین اجتمایی؟  اگر کار به شکایت یا پرداخت دیه برسد، چه باید کرد؟

و مهم‌تر از همه خانواده‌ی نگران آن کارگر چه انتظاری از شما دارند؟

در این موقعیت حساس، دانستن یک چیز می‌تواند تفاوت میان آرامش و بحران باشد: بیمه مسئولیت کارفرما.

در این مقاله می‌خواهیم به همه سؤال‌هایی که ممکن است در ذهن یک کارفرما درباره مسئولیت‌هایش در قبال کارکنان به وجود آمده باشد، پاسخ بدهیم.

راهنمای مطالعه

بیمه مسئولیت کارفرما چیست؟

اول از همه، باید بدانیم بیمه مسئولیت کارفرما چیست و چرا داشتن آن برای هر کارفرما، چه تازه‌کار و چه با تجربه، ضروری است.

وقتی یکی از کارگران یا کارکنان شما در محل کار دچار حادثه‌ای می‌شود، قانون در قدم اول، شما را مسئول جبران خسارت‌ها و هزینه‌ها می‌داند.

این یعنی پرداخت هزینه‌های درمان، دیه، غرامت و حتی پاسخ‌گویی حقوقی، مستقیماً بر عهده شما خواهد بود.

اما جای نگرانی نیست؛ چون شرکت‌های بیمه، برای همین موقعیت‌ها، بیمه مسئولیت را طراحی کرده‌اند.اگر شما کارفرما هستید و فعالیتتان در حوزه صنعتی، خدماتی و یا بازرگانی است این بیمه نامه مناسب ترین گزینه برای جبران خسارت های احتمالی می باشد.

نکته‌ای که در اینجا حائز اهمیت است میزان ریسک شغلی شماست. هرقدر احتمال وقوع اتفاقات حین کار برای افراد بیشتر باشد،‌ انتخاب شرکت بیمه با پوشش‌های بیشتر گزینه بهتری برایتان خواهد بود. یکی از پر ریسک ترین آن ها فعالیت های صنعتی و ساختمانی است که در این حوزه میزان احتمال بروز حادثه بسیار بالا می‌باشد و به همین دلیل اهمیت بیمه مسئولیت کارفرما در پروژه‌های ساختمانی را دوچندان می کند. بیمه‌ای که به شما کمک می‌کند تا در صورت بروز حادثه برای کارکنان، از نظر مالی و قانونی تحت فشار قرار نگیرید.

در ادامه، با پوشش‌ها و خدمات این نوع بیمه بیشتر آشنا می‌شویم.

بیمه مسئولیت کارفرما اسیا

حوادثی که تحت پوشش بیمه مسئولیت کارفرما هستند

بیمه مسئولیت کارفرما، حوادثی را پوشش می‌دهد که در حین انجام کار یا به دلیل آن برای کارکنان رخ می‌دهد. این حوادث ممکن است ناگهانی، غیرمنتظره و گاهی بسیار پرهزینه باشند. با داشتن این بیمه، کارفرما در برابر خسارات جانی و مالی ناشی از این اتفاقات، تحت حمایت قرار می‌گیرد.

برخی از مهم‌ترین موارد تحت پوشش بیمه‌ مسئولیت کارفرما در قبال کارکنان

  • سقوط از ارتفاع مانند داربست، نردبان یا پشت‌بام
  • برخورد با اشیای سنگین یا سقوط مصالح ساختمانی
  • برق‌گرفتگی در حین کار با تجهیزات برقی
  • سوختگی ناشی از جوشکاری یا تماس با مواد شیمیایی
  • برش، ضرب‌دیدگی یا قطع عضو هنگام کار با ابزارآلات صنعتی
  • خسارات ناشی از ریزش دیوار، سقف یا گودبرداری‌های غیرایمن

همچنین، در صورت فوت یا نقص عضو کارکنان در اثر این حوادث، پرداخت دیه یا غرامت نیز توسط شرکت بیمه انجام می‌شود تا کارفرما از فشار مالی و مسئولیت حقوقی سنگین، در امان بماند.

چه کسانی به بیمه مسئولیت کارفرما نیاز دارند؟

تمام کارفرمایانی که افرادی را برای انجام کار استخدام می‌کنند به‌ویژه در حوزه‌هایی مثل ساخت‌وساز، تولید، کارگاه‌های صنعتی، خدماتی و یا بازرگانی نیاز دارند که با داشتن بیمه مسئولیت، در برابر حوادث احتمالی، از خود محافظت کنند.

پوشش‌ها و مزایای بیمه مسئولیت کارفرما

بیمه مسئولیت کارفرما، نه‌تنها شما را از پرداخت خسارت‌های سنگین نجات می‌دهد، بلکه آسودگی خاطر ایجاد می‌کند. از مهم‌ترین پوشش‌ها و مزایای این بیمه‌نامه می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • پرداخت هزینه‌های درمانی کارکنان آسیب‌دیده
  • جبران دیه در صورت فوت یا نقص عضو ناشی از حادثه
  • پوشش حوادث ناشی از سهل‌انگاری، خطای انسانی یا نقص تجهیزات
  • جبران خسارت‌های حقوقی در صورت شکایت از سوی کارگر یا خانواده او
  • پوشش حوادث در ساعت کاری در محل پروژه
  • امکان دریافت پوشش‌های تکمیلی با پرداخت حق بیمه بیشتر

این مزایا کمک می‌کند تا حتی در شرایط بحرانی، هزینه‌ها از کنترل شما خارج نشوند و فعالیت کاری‌تان دچار اختلال نشود.

اگر بیمه مسئولیت نداشته باشید چه می‌شود؟

حال تصور کنید که این بیمه‌نامه را نداشته باشید. یعنی شما ناخواسته ریسک بزرگی را در کسب‌وکارتان پذیرفته‌اید؛ ریسکی که با کوچک‌ترین حادثه برای یکی از کارکنان، می‌تواند بار مالی و حقوقی سنگینی روی دوش شما بگذارد.

در صورت آسیب‌دیدگی یا فوت کارکنان، پرداخت کامل دیه، هزینه‌های درمان و غرامت بر عهده شماست. این هزینه‌ها در بعضی موارد آن‌قدر سنگین هستند که می‌توانند منجر به تعطیلی کسب‌وکار، توقیف دارایی‌ها یا حتی صدور حکم قضایی علیه شما شوند!

اما فقط بار مالی ماجرا نیست؛ نداشتن بیمه مسئولیت، باعث می‌شود همیشه با نگرانی و اضطراب کار کنید. هر روز ممکن است این سؤال در ذهن‌تان باشد که اگر اتفاقی برای یکی از نیروهایم بیفتد، چه خواهد شد؟ این فشار روانی نه‌تنها روی عملکرد شما، بلکه روی بهره‌وری تیم هم اثر می‌گذارد.

در مقابل، داشتن این بیمه‌نامه، یعنی آرامش خاطر در برابر اتفاقات ناخواسته؛ و این چیزی است که برای ادامه مسیر حرفه‌ای، حیاتی‌ست

چطور بیمه مسئولیت کارفرما تهیه کنیم؟

فرآیند تهیه بیمه مسئولیت کارفرما نه‌تنها پیچیده نیست، بلکه با همراهی کارشناسان ما به ساده‌ترین و مطمئن‌ترین شکل ممکن انجام می‌شود.

تنها کافی‌ست با نمایندگی رسمی بیمه آسیا  نمایندگی صومی تماس بگیرید. مشاوران باتجربه ما با ارائه مشاوره تخصصی و رایگان، شما را در انتخاب بهترین و کامل‌ترین پوشش بیمه‌ای راهنمایی می‌کنند و بیمه‌نامه‌تان را در کوتاه‌ترین زمان صادر خواهند کرد.

با ما، آسودگی خیال در برابر مسئولیت‌های کاری تنها یک تماس فاصله دارد.

شماره تماس نمایندگی صومی: ۰۲۱۷۷۸۰۳۰۹۱

نتیجه گیری

در هر کسب‌وکاری، نیروی انسانی ارزشمندترین دارایی است؛ اما در عین حال، بیشترین آسیب‌پذیری را نیز دارد. حوادث شغلی، نه قابل پیش‌بینی هستند و نه همیشه قابل پیشگیری. از همین‌رو، مسئولیت کارفرما در قبال ایمنی و سلامت کارکنان، یک وظیفه مهم و همزمان یک ریسک بالقوه است.

بیمه مسئولیت کارفرما، پاسخی حرفه‌ای به این ریسک است؛ راهکاری قانونی و مطمئن که در لحظه‌های سخت، به کمک شما می‌آید و مانع از آن می‌شود که یک حادثه ناخواسته، مسیر کسب‌وکارتان را به بحران بکشاند.

اگر هنوز برای تهیه این بیمه‌نامه تصمیم نگرفته‌اید، کافی‌ست یک بار دیگر به این پرسش فکر کنید:

آیا آماده‌اید با آرامش، به کسب‌وکارتان ادامه دهید؟

پاسخ روشن است.

همین امروز با نمایندگی رسمی بیمه آسیا  صومی تماس بگیرید تا در مسیر ایمن‌سازی کسب‌وکارتان، همراه‌تان باشیم.

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
تازه‌ترین
قدیمی‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها